Winco.USG

Projecte Winco.USG (ultrasound guided mastery)

Què és?

Es tracta d’un simulador basat en la realitat virtual per a ensenyar a fer puncions sota control ecogràfic. Aquest simulador és una autèntica plataforma que pot arribar a generar infinitat d’escenaris diferents de puncions guiades per ecografia i ens ha d’estalviar que els nostres residents hagin de practicar i aprendre amb els nostres propis pacients.

Desenvolupat per Medical Simulator

D’aquest simulador, en vam obtenir un prototip gràcies a l’empresa Promax i a EURECAT i en vam fer una patent que ha estat llicenciada a una empresa de simulació mèdica anomenada Medical Simulator i, ara mateix, ja tenim un producte mínim viable, que és molt a punt de ser comercialitzat.

Acte de presentació

El mes d’abril de 2022, va ser presentat en societat, en el nou Centre de Simulació Clínica Avançada de l’Hospital Vall d’Hebron. El nom comercial és: Winco USG. I el setembre de 2022, a Barcelona, amb motiu d’un congrés de radiologia intervencionista, vam presentar el projecte a una empresa multinacional del sector perquè ens ajudés a finançar el desenvolupament del producte. Es preveu que l’any 2023 es pugui ja comercialitzar.

Vídeo de l’acte de presentació

Winco USG es una plataforma de simulación, para una formación holística, integrada, basada en las competencias necesarias para realizar punciones en pacientes o animales bajo control ecográfico.

●      Ideal para todas las especialidades médicas, enfermería y veterinaria que utilizan punción ecográfica en sus procedimientos.
●      Integra una plataforma de gestión del aprendizaje accesible e intuitiva, que permite administrar usuarios, crear contenido y observar el progreso de los alumnos.
●      Diseñado para practicar procedimientos intervencionistas y no intervencionistas.
●      Incluye sondas lineales, convexas e intracavitarias, pads de piel de tejido realista y agujas.
Desarrollado por Medical Simulator, bajo el liderazgo científico del Dr. Xavier Serres, médico radiólogo especialista en ecografía intervencionista del Servicio de Radiología de Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus y profesor de radiología en la Universidad Autónoma de Barcelona.

Vols col·laborar en algun projecte?

ULTRASONS: una vella font d’energia per a nous tractaments oncològics

Volem fer recerca bàsica per valorar els efectes beneficiosos dels ultrasons focalitzats d’alta intensitat en el tractament del càncer. Concretament, volem comprovar que la histotrípsia potencia els efectes de la immunoteràpia.